مقالات

همه چیز درباره پلی استایرن

همه چیز درباره پلی استایرن

همه چیز درباره پلی استایرن

در این مقاله از برنا پلاستیک با همه چیز درباره پلی استایرن سعی کرده ایم از ابتدا تا انتهای پلی استایرن را برای شما جمع آوری کرده باشیم و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار دهیم ،  اولین بار در سال ۱۹۴۰ توسط شرکت آلمانی صنایع فاربن تولید و به عنوان عایق در صنایع الکتریکی مصرف گردید. امروزه پلی استایرن، پنجمین بسپار پر مصرف جهان است که در اغلب صنایع بکار می رود. شفافیت، شکل پذیری و قیمت مناسب این باعث گردید ظرفیت جهانی این ماده درسال ۱۹۹۰ از ۸ میلیون تن به ۱۸ میلیون تن در سال ۲۰۰۳ افزایش یابد. منظور از این که بر خلاف سایر پلاستیک‌ها شفاف است، در برابر جذب آب، مقاومت خوبی داشته و عایق حرارتی و الکتریکی بسیار خوبی می باشد. سهم مصرف از این ماده برای مصارف اساسی حدود ۷/۷ درصد است که در سه گرید EP — GPPS — HIPS تولید می گردد.

همچنین برای دیدن محصولات برنا پلاستیک میتوانید فروشگاه ما دیدن فرمایید .

 

بخواهیم تاریخچه دقیق تری برای شما بیان کنیم

ادوارد سایمون، نامی که با نام پلی‌استایرن گره خورده است. وی این پلیمر را در سال ۱۸۳۹ کشف کرد و احتمالا در ابتدا نمیدانست با این کشف، گام بزرگی در صنعت پلیمر سازی برداشته است. پس از کشف پلی استایرن شرکت «داو» در سال ۱۹۳۴ موفق شد این پلیمر را از فراورده‌های نفتی سَنتِز کرده و سپس آن را تحت فرآیند پلیمریزاسیون قرار دهد.

همزمان با کمپانی داو، این فرایند توسط مهندسین، مراحل تکمیلی خود را در آلمان می‌گذراند. نتایج به دست آمده از مطالعه بر روی پلی استایرن در زمان جنگ جهانی دوم، موجب شد تا در سال‌های بعد از جنگ، پلی‌استایرن به عنوان یک پلاستیک گرمانرم، ارزان و با خواص فوق العاده رونمایی شود.

با گذشت زمان و با انتشار تئوری‌های متفاوت، شرکت BASF در اوایل سال ۱۹۵۰ یک فرایند دومرحله‌ای را برای تولید فوم پلی‌استایرن کلید زد. مرحله اول در این فرایند شامل تهیه دانه‌های حاوی توزیع یکنواخت عامل پُف‌زا توسط روش پلیمریزاسیون سوسپانسیونی مونومر استایرن است و در مرحله بعدی در فرایند تولید فوم پلی‌استایرن، این ماده در داخل یک قالب آماده می‌شود.

استایرن چیست؟

استایرن مایعی شفاف از محصولات سبک نفت خام است و ترکیبی آروماتیک از خانواده وینیل محسوب می‌شود. در تولید این پلیمر از طریق فرآیند پلیمریزاسیون، مولکول های استایرن وارد یک واکنش شیمیایی می‌شوند که منجر به تشکیل پلیمری به نام پلی استایرن می‌شود

استایرن به تنهایی کاربردهای صنعتی فراتر از تولید پلی استایرن را دارا می‌باشد. مولکول استایرن در ساخت انواع پلاستیک، رزین و لاستیک مصنوعی استفاده می شود. یکی از محصولات قابل توجهی که استایرن در تولید آنها نقش دارد آکریلونیتریل بوتادین استایرن (ABS) است. این ماده یک ترموپلاستیک همه کاره که است که به مقاومت بی نظیر در برابر ضربه شناخته شده است. ABS به دلیل خواص مکانیکی عالی به طور گسترده در صنایعی مانند خودروسازی، الکترونیک و کالاهای مصرف خانگی استفاده می‌شود.

به طور کلی، استایرن به عنوان یک واحد ساختاری مهم در تولید نه تنها پلی استایرن، همچنین طیف وسیعی از پلیمرهای مهم دیگر که به صنایع و کاربردهای مخلتف کمک می کند، نقش ایفا می‌کند. تطبیق پذیری و نقش گسترده آن در انواع محصولات، استایرن را به ماده ای مهم و قابل توجه بدل کرده است..

روش تولید پلی استایرن

پلی استایرن طی فرآیند پلیمری شدن از به هم چسبیدن مونومر های آن یعنی استایرن و تشکیل زنجیر بلند مولکولی ساخته می‌شود. دو روش پلیمری شدن سوسپانسیونی و پلیمری شدن توده ای برای تولید پلی استایرن به کار می‌روند

در روش اول (پلیمری شدن سوسپانسیونی) دو فاکتور مهم مورد نیاز ماست، یک ماده آغازگر واکنش و یک عامل معلق کننده. برای فعال کردن عامل آغازگر حرارت لازم داریم و وقتی دما به حد نساب رسید، واکنشی آغاز می‌گردد که حاصل آن دانه های ریز پلی استایرن هستند. این روش تولید پلی استایرن فقط برای تولید فوم و ورقه های این پلیمر به کار می‌رود.

در روش دیگر تولید پلی استایرن که پلیمری شدن توده ای نام دارد مونومر های استایرن در یک رآکتور با حضور عامل آغازگر تحت حرارت قرار می‌گیرند و به حالت مذاب در می‌آیند و با پیوستن به هم رشته بلند زنجیر پلی استایرن را تشکیل می‌دهند. ماده مذاب حاصل این فرآیند را می‌توان قالب گیری کرد و برای تولید محصولات مدنظر به کار برد.

کاربرد پلی استایرن در بسته بندی

استفاده در بسته بندی یکی از رایج ترین کاربردهای پلی استایرن است. محصولات غذایی، لوازم الکترونیکی و کالاهای شکننده همگی برای تضمین ایمنی با استفاده از فوم پلی استایرن بسته بندی می شوند که گاهی اوقات به آن استایروفوم نیز گفته می‌شود.این فوم به دلیل خاصیت ارتجاعی در عین سبکی، به محافظت محتویات در هنگام حمل و نقل از آسیب های فیزیکی محیطی کمک می‌کند.

لوازم یکبار مصرف مانند بشقاب، فنجان، کاسه و قاشق چنگال یکبار مصرف نیز از پلی استایرن ساخته می‌شوند.

همچنین برای دیدن محصولات برنا پلاستیک میتوانید فروشگاه ما دیدن فرمایید .

 

کاربرد پلی استایرن در صنعت مواد غذایی

به دلیل هزینه کم، دوام و عایق گرما بودن، از پلی استایرن به طور گسترده در ساخت محصولات مورد نیاز صنعت غذایی استفاده می شود. لیوان‌های یکبار مصرف، بشقاب‌ها، سینی‌ها و ظروف غذاخوری معمولا از پلی استایرن ساخته می‌شوند. برای سرو قهوه داغ یا نوشیدنی های سرد، لیوان های پلی استایرن بخاطر حفظ دمای مایعات بهترین گزینه محسوب می‌شوند.

از پلی استایرن همچنین برای بسته بندی غذاهای آماده استفاده می‌شود. وزن کم و عایق حرارتی بودن در عین هزینه پایین پلی استایرن را به یک گزینه منحصر به فرد برای این کار بدل ساخته است.

ویژگی های پلی استایرن

پلی استایرن دارای چندین ویژگی کلیدی است که به استفاده گسترده از آن در کاربردهای مختلف کمک می‌کند؛ در ادامه قرار است به آنها بپردازیم.

سبک بودن

سبک وزن بودن پلی استایرن مزایای قابل توجهی از نظر جابجایی و حمل و نقل دارد. وزن کم پلی استایرن کار با آن و امکان مانور را تسهیل می کند و فشار فیزیکی را بر کارگران کاهش می دهد. علاوه بر این‌ها، سبک بودن پلی استایرن به ویژه در صنایعی که وزن محصول بخشی از اولویت هاست، مانند بخش های خودرو و بسته بندی دارای اهمیت است

عایق حرارتی

خاصیت عایق حرارتی استثنایی بودن پلی استایرن آن را به یک ماده بسیار موثر در ساختمان سازی، لوازم خانگی و بسته بندی تبدیل کرده است. این ویژگی به پلی استایرن کمک میکند تا کالاها در هنگام جابجایی و ذخیره سازی در انبار توسط خطرات افزایش یا کاهش دما تهدید نشوند و همچنین از پرداخت هزینه های گزاف تعدیل دمای محیط جلوگیری می‌کند.

همچنین برای دیدن محصولات برنا پلاستیک میتوانید فروشگاه ما دیدن فرمایید .

 

مقاومت شیمیایی

مقاومت پلی استایرن در برابر مواد شیمیایی، روغن‌ها و گریس‌ها، آن را به انتخابی مطمئن برای کاربردهایی که قرار گرفتن در معرض این مواد مورد انتظار است تبدیل می‌کند. علاوه بر این، مقاومت آن در برابر رطوبت پلی استایرن را برای استفاده در محیط های مرطوب تبدیل به گزینه ای ایده آل کرده است.

مقاومت در برابر مواد شیمیایی و رطوبت، دوام و طول عمر محصولات مبتنی بر پلی استایرن را افزایش می‌دهد و آنها را برای طیف گسترده ای از صنایع مانند بسته بندی مواد غذایی، تجهیزات پزشکی و کاربردهای دریایی مناسب می کند.

عایق برق

پلی استایرن رسانایی الکتریکی بسیار کمی دارد و به دلیل این ویژگی، از آن در ساخت خازن ها، جداکردن قطعات الکترونیکی، پوشش دادن سیم ها و دستگاه استفاده می‌شود تا خطرات نشتی برق برای افراد و خود دستگاه به حداقل ممکن برسد.

شفافیت

پلی استایرن را می توان به شکل شفاف یا مات بسته به خواسته مشتری تولید کرد. این ویژگی به ویژه در کاربردهایی که جذابیت بصری کارآمد است، مانند بسته‌بندی و ساخت تجهیزات پزشکی و آزمایشگاهی کارآمد است. شفافیت این پلیمر کادر درمان را قادر می‌سازد تا تجهیزات پزشکی و ظروف آزمایشگاهی را به راحتی نظارت کنند تا از خطرات احتمالی پیشگیری کنند و همچنین به روند کارشان واقف باشند. در بسته بندی، استفاده از پلی استایرن شفاف امکان مشاهده واضح محصولات بسته بندی شده برای خریدار را ممکن میسازد و جذابیت بصری آن را نیز به شدت افزایش می‌دهد.

توان شفاف بودن پلی استایرن در همه صنایع می‌تواند کارآمد باشد چرا که امکان بررسی کامل محصول را فراهم می‌کند.

بازگشت به لیست

دیدگاهتان را بنویسید